Mämmikakku
- 30 min Työaika
- 12 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8-10 annosta
Pohja:
- 5-6 savoiardikeksiä
- ½-¾ dl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
Perustäyte:
- 4 liivatelehteä
- 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 200 g vaniljarahkaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl vettä
Lisäksi:
- 350 g mämmiä
- ½-¾ dl sokeria
- 50 g pähkinärouhetta
Koristeeksi:
- suklaamunia
Valmistusohje
- Leikkaa halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Laita savoiardikeksit vuokaan ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
- Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Vaahdota vaniljakastike ja vatkaa joukkoon vaniljarahka, mausta vaniljasokerilla.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa. Liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Jaa seos kahteen osaan.
- Sekoita toiseen seokseen mämmi ja sokeri, sekoita tasaiseksi. Sekoita toiseen seokseen pähkinärouhe.
- Kaada vuokaan ensin mämmitäyte ja päälle pähkinäinen täyte. Anna hyytyä mielellään yön yli.
- Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
- Koristele mämmikakku suklaamunilla.