Helppo hyydytetty luumukakku

  • 15 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
hyydytetty luumukakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Hyydytetty luumukakku on helppo ja herkullinen joulujälkiruoka. Tähän kuluu vain muutamia aineksia. Voit valmistaa tämän jo muutamaa päivää aiemmin jääkaappiin
odottamaan.

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 150-200 g piparkakkuja
  • 50-75 g voita TAI
  • 50-75 g margariinia (vaihtoehto)
  • 1-2 l vettä
  • 5-6 liivatelehteä
  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 200 g luumurahkaa
  • ¾ dl kiehuvaa vettä
Pinnalle:
  • 50-100 g luumumarmeladia
  • n. 15 kpl marenkeja

Valmistusohje

  • Hienonna piparkakut esimerkiksi pienessä pussissa kaulimella nuijien.
  • Sulata voi tai margariini ja lisää joukkoon.
  • Sekoita ainekset keskenään.
  • Leikkaa halkaisijaltaan 20-22 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
  • Painele piparkakkuseos vuoan pohjalle.
  • Laita vettä kulhoon ja laita liivatelehdet limittäin veteen.
  • Vaahdota vaniljakastike ja vatkaa joukkoon vaniljarahka ja luumurahka.
  • Tarkista maku.
  • Purista pehmenneet liivatelehdet kiehuvaan veteen ja sekoita.
  • Valuta neste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
  • Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  • Irrota kakku veitsellä pyöräyttäen kakkuvuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
  • Levitä pinnalle luumumarmeladia ja koristele hyydytetty luumukakku marengeilla.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä