Helppo hyydytetty luumukakku
- 15 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8 annosta
- 150-200 g piparkakkuja
- 50-75 g voita TAI
- 50-75 g margariinia (vaihtoehto)
- 1-2 l vettä
- 5-6 liivatelehteä
- 2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 200 g vaniljarahkaa
- 200 g luumurahkaa
- ¾ dl kiehuvaa vettä
Pinnalle:
- 50-100 g luumumarmeladia
- n. 15 kpl marenkeja
Valmistusohje
- Hienonna piparkakut esimerkiksi pienessä pussissa kaulimella nuijien.
- Sulata voi tai margariini ja lisää joukkoon.
- Sekoita ainekset keskenään.
- Leikkaa halkaisijaltaan 20-22 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
- Painele piparkakkuseos vuoan pohjalle.
- Laita vettä kulhoon ja laita liivatelehdet limittäin veteen.
- Vaahdota vaniljakastike ja vatkaa joukkoon vaniljarahka ja luumurahka.
- Tarkista maku.
- Purista pehmenneet liivatelehdet kiehuvaan veteen ja sekoita.
- Valuta neste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
- Irrota kakku veitsellä pyöräyttäen kakkuvuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
- Levitä pinnalle luumumarmeladia ja koristele hyydytetty luumukakku marengeilla.