Granola-pashakakku
- 15 min Työaika
- 2 h 20 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti kaupallisessa yhteistyössä Myllyn Paras
Myllyn Paras on tuonut markkinoille herkullisia OATGOODS tuotteita, joihin on käytetty uutta kaura-rypsiöljyinnovaatiota. Täysjyväkauran beetaglukaani pitää huolen kolesteroliarvoista ja verensokerista. Kaura sisältää runsaasti kuitua ja on proteiinin lähde. OATGOODS sisältää myös rypsiöljyä, josta saat elimistölle tärkeitä omega 3 ja 6-rasvahappoja. Valmista pääsiäiseen herkullinen ja hyvää tekevä granola-pashakakku.
Advertising information
Ainekset
8 annosta
Pohja:
- 70 g voita TAI
- 70 g margariinia (vaihtoehto)
- 3 dl Myllyn Paras OATGOODS rusina-omena granolaa
Täyte:
- 5 liivatelehteä
- 2½ dl vispikermaa
- 400 g sitruunanmakuista maitorahkaa
- 1½ dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl mantelirouhetta TAI
- 1 dl hasselpähkinärouhetta (vaihtoehto)
- ½ sitruunan mehua
- 1 dl rusinoita
Koristeluun:
- ½ sharonhedelmää
- 1 kiivihedelmä
- 1 passionhedelmä
- ½ karambola
- muutama ananaskirsikka
Valmistusohje
- Sulata voi tai margariini ja sekoita OATGOODS rusina-omena granola joukkoon.
- Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon sitruunanmakuinen maitorahka, tomusokeri, vaniljasokeri ja manteli- tai hasselpähkinärouhe (sekä rusinat).
- Tarkista maku.
- Purista sitruunan mehu juomalasiin ja kuumenna kiehumispisteeseen mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Levitä seos granolapohjan päälle vuokaan ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irrota kakku vuoasta veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.
- Koristele hedelmäpaloilla tai hedelmäviipaleilla ja nosta tarjolle.