Daim-kakku
- 30 min Työaika
- 4 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
15-20 annosta
Pohja:
- 2 kananmunaa
- ¾ dl sokeria
- ¾ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
- 1- 1 ½ dl maitoa
- 2 tl vaniljasokeria
- 8 liivatelehteä
- vettä
- 5 dl vispikermaa
- 500 g tuorejuustoa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 3 rkl sitruunanmehua
- tai vettä
- 2 kpl isoa Daim-patukkaa
Pinnalle:
- 2 kpl isoa Daim-patukkaa
Valmistusohje
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on noin 26 cm.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
- Kumoa.
- Irrota kakkupohja vuoasta ja leikkaa pohjalle puhdas leivinpaperi.
- Laita kakkulevy pohjalle.
- Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.
- Vaahdota vispikerma.
- Vatkaa joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.
- Hienonna Daimit tehosekoittimessa tai veitsellä työlaudalla.
- Sekoita täytteen joukkoon.
- Kuumenna sitruunamehu tai vesi kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
- Sekoita.
- Lisää ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Tarkista maku.
- Kaada täyte kostutetun pohjalevyn päälle ja levitä tasaiseksi.
- Nosta hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Pyöräytä kakku irti vuoasta veitsellä pyöräyttäen.
- Koristele kakku murustetulla Daimilla.
- Tarjoa daim-kakku vaikka illanistujaisissa!