Baileyskakku
- 20 min Työaika
- 3 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
10 annosta
Pohja:
- 250 g piparkakkuja
- 75 g voita
Täyte:
- 5 liivatelehtiä
- 2 ½ dl vispikermaa
- 400 g tuorejuustoa
- 1 prk (400 g) makeutettua kondensoitua maitoa
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ dl Baileys Orginal Irish Crem -likööriä
Pinnalle:
- 200-300 g fudgeja
- kultaista tomuväriä
Valmistusohje
- Hienonna piparkakut ja sulata voi. Sekoita ainekset keskenään.
- Leikkaa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoan kokoinen leivinpaperi ja vuoraa vuoka sillä. Painele piparkakkuseos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin sillä aikaa kun valmistat täytteen.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, karamellisoitu kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Tarkista maku.
- Kuumenna Baileys-likööri kiehumispisteeseen juomalasissa mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita neste tasaiseksi. Valuta neste täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan piparkakkumurupohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
- Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttämällä.
- Siirrä tarjoiluvadille. Laita kakun päälle iso keko fudgeja ja suihkauta pinnalle kultaista tomuväriä.
- Nosta Baileyskakku tarjolle!