Appelsiininmakuinen jugurttikakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Appelsiininmakuinen jugurttikakku

Pohja:

200 g digestivekeksejä
n 100 g sulatettua margariinia tai voita

Täyte:

7 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
4 dl Ingmanin appelsiinijugurttia
2-3 tl vaniljasokeria
(0,5 dl sokeria)
100 g appelsiinimarmeladia
0,5 dl vettä tai appelsiinimehua

Pinnalle:

2 banaania viipaleina
100 g appelsiinimarmeladia
1 dl vettä + tippa oranssia elintarvikeväriä TAI appelsiinimehua
0,5 dl hyytelösokeria

Sekoita murustetut keksit ja sulatettu rasva, painele leivinpaperilla pohjaltaan vuoratun irtopohjavuoan tai reunavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Sekoita keskenään vaahdotettu Flora vanilla, appelsiinijugurtti, sokerit ja marmeladi, tarkista maku.

Kuumenna vesi/appelsiinimehu mikrossa tai kasarissa kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet siihen. Sekoita hieman jäähtynyt liivateneste täytteeseen. Kaada seos keksinmurupohjan päälle, anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yli yön. Viipaloi banaanit kakun reunalle ja levitä keskelle loput appelsiinimarmeladista.

Kuumenna vesi/mehu kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri ja sekoita kunnes liemi kirkastuu. Sivele banaaniviipaleet (pullasudilla)  hyytelösokeriliemellä ja nostele loput liemestä appelsiinimarmeladin päälle, nosta hetkeksi kylmään. Irroita vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoiluvadille.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä