Tosi vahva appelsiinisinappi
- 15 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Makuja
Tosi vahva appelsiinisinappi kruunaa joulukinkun ja maistuu toki myös vaikkapa makkaran kanssa. Itse tehdyn sinapin valmistus on helppoa ja nopeaa ja purkillinen sinappia onkin mainio lahja ystäville ja vaikka naapureille. Voit maustaa sinappia monella tapaa. Lisää alkuvaiheessa joukkoon halutessasi hienonnettua valkosipulia, inkivääriä, chiliä, lakritsijauhetta tai lakritsikastiketta tai terästä sinappia konjakilla tai rommilla. Tässä tosi vahvassa sinapissa maistuu raikas appelsiini. Voit käyttää appelsiinin kuorta reilumminkin. Varmista että kuori on hyvin pesty ennen raastamista.
Advertising information
Video: Tosi vahva appelsiinisinappi
Ainekset
2 annosta
- 2 dl kuohukermaa
- 100 g sinappijauhetta
- 1 ½ dl sokeria
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- suolaa
- ½ dl rypsiöljyä
- ½ appelsiinin kuoriraastetta
Valmistusohje
- Mittaa kuohukerma kattilaan.
- Lisää joukkoon sinappijauhe, sokeri, omenaviinietikka, suola ja rypsiöljy.
- Kiehauta ja sekoita tasaiseksi. Mikäli puuhaarukka jättää seoksen rakeiseksi, voit sekoittaa sinappia myös vispilällä.
- Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuorta joukkoon ja anna kiehua vielä hetki.
- Jaa appelsiinisinappi kuumennettuihin lasipurkkeihin ja säilytä jääkaapissa.