Libanonilainen broileri-perunavuoka
- 15 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Keiju
Libanonilainen broileri-perunavuoka on vaatimattoman näköinen, mutta uskomattoman herkullinen arkiruoka. Voit käyttää valmiita broilerinfilee tai -paistisuikaleita tai leikata itse broilerista reilumpia suupaloja. Perunat voivat olla kuutioita tai viipaleita. Viipaleet kypsyvät kuitenkin kuutioita nopeammin.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1½ kg perunoita
- 500 g broilerin fileetä TAI
- 500 g broilerinfileekuutioita TAI (vaihtoehto)
- 500 g broilerin paistisuikaleita (vaihtoehto)
- 1 dl Keiju yrttiöljyä, tomaatti, valkosipuli & basilika
- 1 tl suolaa
- 2-3 tl kuivattua rosmariinia
- 2 sitruunan mehu
- 3 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
- Kuori perunat ja leikkaa tasapaksuiksi viipaleiksi tai tasakokoisiksi pieniksi kuutioiksi.
- Paloittele tarvittaessa broileri suikaleiksi tai kuutioiksi tai käytä valmiita suikaleita.
- Kuumenna osa öljystä pannulla ja lisää joukkoon kanapalat ja paista niihin väri. Lisää perunat käännellen.
- Mausta suolalla ja rosmariinilla. Purista joukkoon sitruunoista mehut ja hienonna joukkoon vielä kuoritut valkosipulinkynnet. Kääntele hetki.
- Valuta joukkoon loput öljystä ja kuumenna.
- Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan.
- Kypsennä 175-200 -asteisessa uunissa, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.
- Voit tarvittaessa valuttaa joukkoon paiston loppuvaiheessa vielä öljyä.
- Sekoita ruokaa kevyesti ennen ruokailua.
- Nauti sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.