Kananpojan grillipihvit, kasvisnyytit, grillitomaatit ja raparperihilloke
- 20 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- 1 pkt = 4-6 kpl Kariniemen Kananpojan Grillipihvi, savustettu chili
- öljyä
Lisukkeet:
- 200 g pikkusipulia
- 1 kesäkurpitsa
- 1 keltainen paprika
- 4-5 valkosipulinkynttä
- suolaa
- mustapippuria
- 400 g miniterttutomaatteja
- 1 rkl rypsiöljyä TAI
- 1 rkl avokadoöljyä
- ½ tl timjamia TAI
- ½ tl kuivattuja yrttejä
Raparperihilloke:
- 5 dl raparperia
- 1 punasipuli
- 1 rkl inkivääriä
- ½ punainen chilipaprika
- 1 dl fariinisokeria
- 1 tähtianis
- ½ dl punaviinietikkaa
- ½ tl kanelia
- 1 dl hillosokeria
Valmistusohje
- Aloita valmistamalla raparperihilloke.
- Voit valmistaa sen jo myös päivää aikaisemmin valmiiksi.
- Paloittele raparperit kattilaan ja hienonna joukkoon punasipuli.
- Hienonna inkivääri ja chilipaprika ja lisää kattilaan. Mittaa joukkoon fariinisokeri, tähtianis, punaviinietikka ja kaneli.
- Anna seoksen kiehahtaa ja lisää hillosokeri.
- Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Jäähdytä.
- Ota Kananpojan Grillipihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
- Esivalmistele sillä välin muut lisukkeet.
- Ota 4-6 samansuuruista leivinarkkia ja foliokaistaletta ja laita ne päällekkäin siten, että folioarkki jää alle.
- Kuori pikkusipulit, paloittele kesäkurpitsa ja paprika, sekä hienonna valkosipulinkynnet.
- Sekoita ainekset keskenään ja jaa arkkien päälle.
- Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria.
- Käännä arkit nyyteiksi ja nosta grilliin tai uunipellille.
- Laita tomaatit alumiiniseen grillivuokaan ja pirskottele pinnalle öljyä, kuivattuja yrttejä ja hienonnettua valkosipulia.
- Laita Kananpojan Grillipihvit öljytylle grilliparilalle ja grillaa molemmin puolin.
- Grillaa samalla kasvisnyytit ja grillitomaatit.
- Tarjoa seuraksi mausteista raparperihilloketta.