Kalkkunan fileerulla
- 20 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1,3 kg kalkkunan fileerulla
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl dijon-sinappi
- 1 tl suolaa
- 1 rkl (vahva) chilitahnaa
- 2 valkosipulinkynttä
Kuorrutukseen:
- 1 munankeltuainen
- 1 rkl dijon-sinappia
- 2 Maalahden Limppu -leipäviipaletta
Valmistusohje
- Ota kalkkunanfileerulla huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
- Sekoita kulhossa rypsiöljy, karkea Dijon-sinappi, suola, vahva chilitahna ja hienonnetut valkosipulinkynnet keskenään.
- Levitä seos kalkkunanfileerullan pinnalle. Kypsennä lihaa ensin 200-asteessa 40 minuuttia ja laske lämpötila sitten 150-175 asteeseen. Jatka paistamista vielä noin 40 minuuttia.
- Poista fileerullasta verkko ja sivele pinta munankeltuaisella ja sinapilla.
- Ripottele pinnalle rouhittua Maalahden Limppua ja paista vielä 250-asteessa kunnes pinta saa hieman väriä.
- Tarjoa seuraksi höyrytettyjä vihanneksia.