Itämainen broileri
- 15 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti kaupallisessa yhteistyössä Go-Tan
Herkullinen itämainen ateria valmistuu vähällä vaivalla ja palkitsee. Tämän herkullisen ruoan valmistat myös isommalle vierasmäärälle.
Tarjoa seuraksi tuoksuvaa Jasmiini-riisiä ja salaattina tuoreita yrttejä, kuten minttua, thai-basilikaa ja korianteria.
Tiesitkö?
Sambal oelek on perinteinen indonesialainen chilitahna ja oleellinen osa indonesialaista keittiötä. Tahna valmistetaan tuoreista cayennepippureista Go-Tanin vanhan perhereseptin pohjalta. Tuote sopii ruoanlaittoon ja pöytämausteeksi. Sambal Oelek antaa ruoalle sopivasti potkua.
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- 800 g broilerinfileetä suikaleina
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl Go-Tan Wok -öljyä
- 2 valkosipulinkynsiä
- 2 tl Go-Tan Sambal Oelek -chilitahnaa
Lisäksi:
- 4 porkkanaa
- 1 nippu kevätsipulia
- ½-1 punainen chili
- 200 g herkkusieniä
Kastike:
- 1 rkl Go-Tan Sriracha Chilikastiketta
- 4 rkl hoisinkastiketta
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl maizenaa
Pinnalle:
- 1 dl suolapähkinöitä
Valmistusohje
- Ota broilerinfileesuikaleet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Laita ne kulhoon ja sekoita joukkoon soijakastike, wok-öljy, kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet ja Sambal oelek -chilitahna.
- Käsittele sillä aikaa kasvikset.
- Kuori porkkanat ja leikkaa suikaleiksi tai ohuiksi viipaleiksi. Hienonna kevätsipuli ja chilipaprika. Leikkaa herkkusienet ohuiksi viipaleiksi.
- Sekoita erikseen kastikkeen ainekset.
- Laita broileriseos kuumalle pannulle ja kääntele kovalla lämmöllä, kunnes pinta on kauniin värinen. Lisää kasvikset ja jatka kääntämistä muutaman minuutin ajan.
- Lisää kastike joukkoon ja kuumenna. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan.
- Tarkista maku.
- Ripottele pinnalle suolapähkinöitä.
- Nauti itämainen broileri hyvässä seurassa.