Harissakanaa ja tahini-parmesaaniperunoita
- 30 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Baba
Harissakanaa ja tahini-parmesaaniperunoita maistuu milloin vain, mutta erityisesti se sopii viikonloppuherkutteluun ja illanistujaisiin.
Baba Foodsin käsin valmistetut tuotteet ovat kuin itse tehtyjä. Voit hyödyntää niitä ruoan tuunauksessa tai nauttia sellaisenaan. Tulinen chilitahna harissa maustaa herkulliseksi niin lihan, kalan kuin kanankin. Voit käyttää myös dippailuun tai maustaa sillä kastikkeita ja salsoja. Vain mielikuvitus on rajana. Kätevän kokoinen pakkaus ilahduttaa keittiössä, jossa säilytystilaa on rajallisesti. Yhden perheen aterian maustat sillä muutaman ruoka-annoksen verran.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 4 broilerinfileetä
- ½ tl suolaa
- 1-2 rkl Baba Harissa, chilitahnaa
- 1 dl maustamatonta jogurttia
Tahini-parmesaaniperunat:
- 1 kg kiinteämaltoista perunoita
- 100 g Baba tahini
- 1 tl suolaa
- 100 g parmesaanijuustoraastetta
Tzatziki:
- ½ kurkkua
- 4 dl turkkilainen jogurtti
- 1 tl kuivattua valkosipulijauhetta
- tuoretta minttua
Valmistusohje
- Laita broilerinfileet työlaudalle ja ripottele molemmin puolin suolaa.
- Sekoita harissa ja maustamaton jogurtti. Lisää broilerinfileet joukkoon. Anna maustua muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.
- Paista kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin, kunnes kana on kypsää.
- Huuhtele perunat ja leikkaa lohkoiksi. Lisää joukkoon suola, tahini ja parmesaanijuustoraaste. Kääntele perunalohkot seoksessa kauttaaltaan ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Kypsennä 200-asteessa, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.
- Valmista seuraksi raikas tzatziki.
- Raasta kurkku ja purista huolellisesti ylimääräinen neste pois. Sekoita joukkoon maustamaton tuorejuusto, kuivattu valkosipulijauhe ja halutessasi hieman tuoretta minttua. Tarkista maku.
- Tarjoa harissakana yhdessä tahini-parmesaaniperunoiden ja tzatzikin kanssa.