Grillibroileria
Uusimmat reseptit
Advertising information
Malja kesälle ja kaikelle kauniille ja ihanalle!
Omassa pikkupihassani on helppo ja mukava kaasugrilli.
Silti tunnustan, että kun naapuri sytyttää grillihiilet pallogrilliinsä, voisin olla haistelemassa sitä ihanaa tuoksua jo ilman grillattavia herkkujakin.
Maalla on ihanaa istuskella ulkona grillaamassa ja kuunnella ja katsella, kun tuli räiskyy ja sytyttää puita, joiden hiilloksella voi sitten kypsentää ruokaa.
Pihakoivujen lehdet kahisevat kesäisesti ja aurinko pilkistää puiden lomasta.
Mikäli kerrostaloasuminen estää parvekkella grillaamisen, kannattaa isännöitsijän kanssa keskustella mahdollisuudesta yhteiseen pihagrilliin.
Ainakin Helsingissä on upeita paikkoja, joissa voi grillata kuka tahansa. Kun näkee vaivan, että lähtee pienelle retkelle eväiden kanssa, palaa kotiin varmasti tyytyväistä ja iloista porukkaa.
Nyt kuitenkin tämä helppo grillibroilerin ohje, olkaa hyvä!
Grillibroileria 6:lle
6 marinoimatonta broilerin rintafilettä
4 rkl ruokaöljyä
2 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2 tl inkivääriä jauheena
1 rkl soijakastiketta
2 rkl fariinisokeria tai muscovadosokeria
2 rkl tomaattipyrettä
ripaus suolaa
Sekoita keskenään öljy, hienonnettu valkosipuli, inkivääri, soijakastike, fariinisokeri, tomaattipyre ja suola.
Lisää broilerin fileet joukkoon, sekoita siten, että marinadia on fileiden molemmilla puolilla.
Anna maustua suojattuna kylmässä muutama tunti tai yli yön.
Grillaa molemmin puolin kypsäksi muutama minuutti per puoli.
Tarjoa lisäksi grillattua kesäkurpitsaa ja -sipulia.
Grillattua kesäkurpitsaa ja sipulia
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
5 isoa sipulia
Marinadi:
1/2 dl ruokaöljyä
1/2 tl suolaa
1/2-1 tl paprikajauhetta
timjamia
Sekoita marinadin ainekset keskenään.
Leikkaa kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi, kuori ja puolita sipulit.
Sivele marinadia kesäkurpitsaviipaleiden ja sipuleiden molemmille puolille.
Grillaa välillä käännellen, kunnes pehmenevät aavistuksen.
Tarjoa lisäksi Pesto-mozzarella-perunasalaattia .