Broilerin jauhelihapihvit ja täytetyt kesäkurpitsat
- 20 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti kaupallisessa yhteistyössä SAGA
Pääsiäisenä on kiva valmistaa jotain herkullista ja teemaan sopivaa. Pääsiäinen on monille myös mökkikauden avajaisajankohta. Kotona tai mökillä, miten vaan, on aina kivaa jos ruoanlaitto on helppoa lopputuloksen siitä kärsimättä.
Miltä kuulostaisi, jos voisit valmistaa koko aterian kätevästi uunipellillä?
Tämä keväinen ateria maistuu pääsiäisenä ja toki muutenkin. Broilerin jauhelihapihvit on maustettu currylla ja mangososeella sekä tuoreella basilikalla.
SAGA Leivinpaperi ja SAGA Leivinarkki ovat arjen pelastajia. Kun vuoraat vuoat ja uunipellit niillä, säästyt turhalta tiskaamiselta ja ruoanlaitto on kivaa ja helppoa.
Tiesitkö, että SAGA Leivinpaperi kestää keittämisen, paistamisen, grillaamisen, aromikypsennyksen ja voit suojata sillä myös työtasot. Sopii myös mikroaaltouunin suojaamiseen kypsennysvaiheessa. Se on myös rasvatiivis, lämmönsietokykyinen ja luotettava.
Koska SAGA Leivinpaperi on biohajoava, voit kierrättää sen biojätteen mukana.
Advertising information
Ainekset
- 1 sipuli
- ½-1 punainen chilipaprika
- 1 tl tuoretta inkivääriä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 400 g broilerin jauhelihaa
- 1 tl curryä
- ½ tl suolaa
- 1 dl tuoretta basilikaa
- ½ dl mangososetta
- 1 kesäkurpitsa
- ¾ dl vettä
- ¾ dl couscousia
- suolaa
- tuoretta minttua
- 1 rkl rypsiöljyä
- mustapippuria
- ½ sitruunan mehua
- 100 g fetajuustoa
- 300 g miniluumutomaatteja
- suolaa
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipuli, chilipaprika ja tuore inkivääri.
- Kuumenna öljy paistinpannulla tai kasarissa ja lisää ainekset pannulle. Kuullota ja jäähdytä hetki.
- Lisää ainekset yhdessä broilerinjauhelihan kanssa kulhoon.
- Lisää curry, suola, hienonnettu basilika ja mangosose. Sekoita massa tasaiseksi.
- Vuoraa uunivuoka SAGA Leivinarkilla tai SAGA Leivinpaperilla.
- Tee murekemassasta neljä tasakokoista pyörykkää ja litistä ne pihveiksi leivinpaperiarkin päälle.
- Huuhtele ja halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa. Leikkaa puolikkaiksi, jolloin saat neljä tasakokoista kesäkurpitsapalaa. Laita ne samalle uunipellille.
- Koverra sisus lusikalla.
- Laita paistinpannuun tai kasariin vesi ja kiehauta. Lisää couscous, suola ja hienonnettu minttu, rypsiöljy ja mustapippuria myllystä maun mukaan.
- Sekoita joukkoon rypsiöljy ja puristettu sitruunan mehu. Murusta joukkoon fetajuusto.
- Sekoita keskenään ja tarkista maku.
- Jaa seos kesäkurpitsojen uriin.
- Laita pellille vielä värikkäät miniluumutomaatit.
- Kypsennä 225-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia.
- Nosta tarjolle!