Ankanrintaa ja appelsiini-kermakastiketta
- 20 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 3 ankanrintaa
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Appelsiini-kermakastike
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl ruskistettu salottisipuli fondi
- tai kasvisfondia
- ½ hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste
- 1 appelsiinin puristettu mehu
- 1 rkl tummaa siirappia
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Säädä uuni 200 asteeseen.
- Ota (sulanut) liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä.
- Leikkaa nahkapuolelle ristiviillot ruudukon malliseksi.
- Hiero lihan pintaan suolaa ja mustapippuria.
- Laita liha kylmälle pannulle ja paista 3 minuuttia/puoli.
- Kääri liha folioon ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Anna levätä folion sisällä ja valmista kastike.
- Mittaa kastikkeen ainekset kasariin ja anna kiehua hiljalleen välillä hämmentäen, kunnes kastike sakenee.
- Tarkista maku.
- Leikkaa rinta ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa seuraksi appelsiini-kermakastiketta.