Piparkakku-, karpalo-, ja arrakkimarengit

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Marengit ovat edullinen ja suloinen joululahja. Voit pakata ne kauniiseen lasipurkkiin tai rasiaan ja koristella rusetilla.
Valmista kerralla suurempi marenkimassa ja jaa se osiin. Mausta jokainen osa eri tavoin, näin saat erilaisia herkkupaloja.
Piparkakkumarengit ovat erityisen herkullisia ja juuri sopiva pikkuinen joulumuistaminen!

Jos käytössäsi on kiertoilmauuni, voit paistaa kolme pellillistä marenkeja yhdellä kertaa.

Marenkimassa
90 pikkumarenkia

4 munan valkuaista (kokoluokituksen isoja munia)
6 dl Siro sokeria

 
Vaahdota valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää vähän kerrallaan Siro sokeria koko ajan voimakkaasti vatkaten.

Pursota pellille leivinpaperin päälle tai jaa seos kolmeen osaan eri kulhoihin.

Piparkakkumarengit: lisää yhteen kolmannekseen 1 dl murustettuja piparkakkuja ja nosta seos pieniksi keoiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Karpalomarenkikakkupohjat 2 kpl: Sekoita yhteen kolmannekseen 1/2-3/4 dl kuivattuja karpaloita hienonnettuna ja levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kahdeksi halkaisijaltaan 20 cm kiekoksi.

Arrakkimarengit: Lisää yhteen kolmannekseen muutama tippa arrakkiaromia tai muuta leivonta-aromia.

Pursottele pikkumarengeiksi ja paista 100 asteessa muutama tunti.
Anna marenkien jäähtyä ja pakkaa purkkiin.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä