Lakritsi-laskiaispullat

  • 30 min Työaika
  • 2 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Lakritsi-laskiaispullat
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Kouvolan Lakritsi

Yllätä itsesi ja ystäväsi ja leivo ihanat pehmoiset pullat, joiden uumenista löytyy lakritsinen yllätys!
Kouvolan Lakritsin samettisen pehmeä lakritsilevite sopii sellaisenaan herkutteluun, mutta maistuu ihanalta myös erilaisten leivonnaisten täytteenä.

Advertising information

Ainekset

20 annosta
Pullataikina
  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 2 dl sokeria
  • 1 ½ rkl kardemummaa
  • 14-16 dl vehnäjauhoja
  • 150 g voita TAI
  • 150 g margariinia (vaihtoehto)
Pinnalle:
  • 1 kananmuna
  • 1 dl raesokeria
Täyte:
  • 1-2 prk Kouvolan Lakritsi lakritsilevitettä
  • 5 dl vispikermaa
  • ¾ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

  • Valmista pullataikina. Mittaa kädenlämpöinen maito leivontakulhoon ja liuota joukkoon hiiva. Lisää (kananmuna), sokeri ja kardemumma. Sekoita.
  • Lisää vehnäjauhot vaivaten ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.
  • Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa. Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tangoksi.
  • Jaa tasakokoisiin paloihin ja pyöritä pikkupulliksi. Anna kohota liinan alla.
  • Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia. Jäähdytä.
  • Leikkaa pullista kannet ja nosta sivuun. Lusikoi tai pursota pullan keskelle lakritsilevitettä.
  • Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota lakritsilevitteen ympärille ja nosta pullan kansi päälle.
  • Tarjoa!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä