Lakritsi-laskiaispullat
- 30 min Työaika
- 2 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
20 annosta
Pullataikina
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 1 kananmuna
- 2 dl sokeria
- 1 ½ rkl kardemummaa
- 14-16 dl vehnäjauhoja
- 150 g voita TAI
- 150 g margariinia (vaihtoehto)
Pinnalle:
- 1 kananmuna
- 1 dl raesokeria
Täyte:
- 1-2 prk Kouvolan Lakritsi lakritsilevitettä
- 5 dl vispikermaa
- ¾ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
- Valmista pullataikina. Mittaa kädenlämpöinen maito leivontakulhoon ja liuota joukkoon hiiva. Lisää (kananmuna), sokeri ja kardemumma. Sekoita.
- Lisää vehnäjauhot vaivaten ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.
- Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa. Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tangoksi.
- Jaa tasakokoisiin paloihin ja pyöritä pikkupulliksi. Anna kohota liinan alla.
- Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia. Jäähdytä.
- Leikkaa pullista kannet ja nosta sivuun. Lusikoi tai pursota pullan keskelle lakritsilevitettä.
- Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota lakritsilevitteen ympärille ja nosta pullan kansi päälle.
- Tarjoa!