Ruokamessut kattaa pöydän uusilla ideoilla, puheenaiheilla ja makuelämyksillä
Teksti: tiedote
Uusi ruoka- ja juoma-alan suurtapahtuma tarjoilee kuluttajille monipuolisen kattauksen ruoka- ja juomaideoita, keittiövälineitä ja ajankohtaista tietoa ravitsemuksesta. Ruokamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 19.-21.4.2024.
Ruokamessut kokoaa yhteen yli 160 näytteilleasettajaa ja monipuolisen ohjelmakokonaisuuden ajankohtaisista ruoka- ja juomamaailman aiheista.
Messujen ohjelma on julkaistu kokonaisuudessaan nettisivuilla www.ruokamessuthelsinki.fi
Sesonkiruoka, villikasvit ja kotimaiset kalat nousevat esille Sasu Laukkosen puheenvuorossa. Luomu- ja lähiruuan rinnalla tapahtumassa kulkevat tulevaisuuden ruokatrendit. Voiko esimerkiksi mikrobeja syödä ja korvaako digitaalinen äiti kauppareissut? Aihetta pohtii messuilla biotekniikan tohtori Lauri Reuter.
Airfryerin SM-kisoissa selvitetään, kuka on Suomen paras Airfryer-kokkaaja. Kilpailun tuomareina toimivat keittiömestari Kim Mikkola, Verkkokauppa.comin Head of Brand & Communications Lauri Kutila ja Valion Communications manager Aino Laakso.
Rakkaus ruokaan voi viedä myös maailmalle. Ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki avaa kokemuksiaan ruokamatkailusta ja jakaa vinkkinsä, kuinka ruokamatkailla vastuullisesti kotimaassa ja ulkomailla. Ranskan-matkojen erikoistoimisto Pamplemoussen toimitusjohtaja Heidi Kilpiä kertoo puolestaan ranskalaisesta ravintolakulttuurista ja sesonkiruuista.
Tapahtumassa myös nuoret ovat edustettuina: Ruokamessuilla selviää, mikä koulu kokkaa itsensä yläkouluille suunnatun Ruokavisan voittoon. Tänä vuonna koulujen Ruokavisassa on tarkasteltu viljaa eri näkökulmista, ja messuilla käytävässä finaalissa joukkueet pääsevät osoittamaan osaamistaan ruokakulttuuriin, ravitsemukseen ja kestävään kehitykseen liittyen. Nuoren urheilijan ruokailutottumuksista tulee kertomaan suosittu somevaikuttaja ja fitnessurheilija Pernilla Böckerman.
Ruokamessuilla päästään tutustumaan ainutlaatuiseen gastronomiseen harrastukseen ammattilaisten ja harrastajien kesken, kun maailman vanhin ja suurin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs tulee kertomaan toiminnastaan. Puhujana toimii järjestön Bailli Délégué, Membre du Conseil Magistral, valtavouti, Chaîne des Rôtisseurs Finlande Johanna Hornborg-Ojala. Ruokamessuilla juhlistetaan lisäksi Kansainvälistä gastronomista Kilpipäivää. Samalla selviävät Suomessa toimivat yli 100 Chaîne des Rôtisseurs -kilven saanutta ravintolaa ja herkkumyymälää.
Ruokamessujen makunautinnon kruunaavat tastingeissa erilaiset samppanjat, viinit ja pienten ja suurten panimoiden oluet. Alkoholillisten juomien rinnalla kulkevat luontevasti holittomat juomat, ja holittomasta elämästä kokemuksiaan kertoo Vapaa viinistä -kirjailija Ira Koivu. VIP Bartendersin showbaarimestari Nico Välimäki loihtii puolestaan Moctailkoulussa kevään raikkaimmat mocktailit. Samalla päästään ihastumaan artesaanilimonadeihin.
Ruokamessujen Novart-näytöskeittiössä kokit, ruokakirjailijat ja näytteilleasettajien tuotteet pääsevät esille. Näytöskeittiötä isännöi ruoka-alan yrittäjä ja podcast-juontaja Kirre Rainos. Ohjelmalavojen juontajina toimivat kokki ja ruokavaikuttaja Meri-Tuuli Väntsi sekä toimittaja Emma Karasjoki.
Kiinnostuitko yhteistyöstä?
Hellapoliisin sivuilla on myös lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!