Ruokamessut 2025: Maista ja Nauti

Julkaistu: 29.03.2025

Helsingin Messukeskuksessa kokoontuu hyvän ruoan ja juoman ystävät, kun 11-13.04 Helsingin Messukeskuksen messuhalli täyttyy kiinnostavista yrityksistä tuotteineen.
Tänä vuonna messuilla on myös uusia elämyksiä, kun Maista ja Nauti alueelle asettautuu osastoineen Suomen gastronomian huippuravintolat Olo, Nokka, Natura ja Muru.
Tänä päivänä huippuravintolassa syöminen ei ole vain harvojen etuoikeus ja siksi kannattaakin lähteä kokeilemaan omaan arkeen pientä luksusta upeista Fine Dining ravintoloista.

Michelin-tason tähtiloistetta
Ruokamessujen ravintolatarjonta edustaa tänä vuonna monin meriitein tunnustettua ja palkittua suomalaisen gastronomian huippua. Tapahtumassa mukana olevat helsinkiläisravintolat on palkittu muun muassa ravintola-alan himoituilla MICHELIN-tähdillä ja tunnustuksilla, joiden anatomiaan sukellamme nyt!

MICHELIN-tähti on kansainvälinen, arvostettu ravintolaluokitus, jossa arvioidaan raaka-aineiden laatua, hinta-laatusuhdetta, tasalaatuisuutta ja elämyksellisyyttä. Tähtiä on jaettu vuodesta 1926. Virallisen määritelmän mukaan yhden MICHELIN-tähden ravintola on omassa kategoriassaan poikkeuksellisen hyvä, kahden tähden ravintolaan kannattaa poiketa reitiltä ja kolmen tähden ravintola on jo sellaisenaan matkan kohde. Green Star -tunnustus myönnetään ravintolalle, joka tekee merkittävää työtä kestävän kehityksen, ympäristön ja paikallisten raaka-aineiden edistämiseksi. Bib Gourmand on puolestaan tunnustus ravintolalle, joka tarjoaa korkealaatuisia aterioita kohtuulliseen hintaan. Jo maininta MICHELIN-oppaassa on hieno
saavutus ravintolalle.

Ravintola Palace Gourmet oli ensimmäinen suomalaisravintola, jolle myönnettiin yksi MICHELIN-tähti vuonna 1987. Tällä hetkellä Suomessa on kahdeksan MICHELIN-tähden saanutta ravintolaa, joista viisi sijaitsee Helsingissä, yksi Turussa, yksi Porvoossa ja yksi Kuusamossa.

Ravintola Olo - yksi MICHELIN-tähti
Ravintola Nokka – MICHELIN Green Star -tunnustus
Ravintola Natura – MICHELIN Green Star -tunnustus
Ravintola Muru – maininta MICHELIN-oppaassa

Mikä MICHELIN-opas?
MICHELIN julkaisi ensimmäisen Guide Michelin oppaan vuonna 1900, jolloin sitä jaettiin ilmaiseksi kaikille, jotka ostivat auton. Oppaan tarkoitus oli alun perin tehdä autoilusta entistä helpompaa ja antaa vinkkejä korkealaatuisista ravintoloista ajomatkan varrella. Ravintoloiden tähtiluokitus tuli mukaan oppaaseen 1930-luvulla.
MICHELIN-oppaita julkaistaan vuosittain. Suomi kuuluu Michelin Guide Nordic Countries -oppaaseen, jossa esitellään Pohjoismaissa sijaitsevat, Michelin-organisaation noteeraamat laadukkaat ravintolat.

Salaperäinen MICHELIN-tarkastaja
MICHELIN-tähtiä myöntävät ravintola-alan kokeneet ammattilaiset, jotka esiintyvät anonyymisti saadakseen samanlaista palvelua kuin ravintolan muut asiakkaat ja pitääkseen arvostelut mahdollisimman puolueettomina.

Ravintola Olo

Olon annokset koostuvat kauden parhaista raaka-aineista, joiden tarkoin harkitut maut muodostavat raikkaan ja harmonisen kokonaisuuden. Annossuunnittelu on vielä kesken, mutta kevät näkyy taatusti lautasilla. Lautasilla tullaan näkemään hyvin todennäköisesti huhtasieniä ja karhunlaukkaa sekä kampasimpukkaa. Annoksia tulee olemaan 3–5 ja ne pohjautuvat Olon ruokafilosofiaan, jossa päätähtenä lautasilla loistavat aina sesongin parhaat raaka-aineet.

Ravintola Nokka

Ravintola Nokka on tunnettu ruokafilosofiastaan, jonka keskiössä ovat villit ja vastuullisesti kasvatetut suomalaiset raaka-aineet. Nokan ruokafilosofia perustuu kotimaiseen luontoon ja sen puhtaisiin makuihin ja tarjolla on ainakin legendaarista grillattua poro tatakia, savustettua kalaa ja mätiä ja joukkoon mahtuu myös yllätysannos.

Ravintola Natura

Naturan messuannokset tulevat olemaan maistiaisia, jotka kuvastavat Naturan ydintä – annoksia, joissa yksinkertaisuus ja raaka-aineiden laatu korostuvat.
Kaikki Naturan annokset kumpuavat samasta filosofiasta kuin Naturan ravintolamenu: kauden parhaista raaka-aineista, selkeistä mauista ja kestävästä ajattelusta.

”Haluamme messuilla näyttää, että huolella valmistettu ruoka voi olla samaan aikaan herkullista ja ympäristöystävällistä. Annoksemme korostavat luonnollisia makuja, raaka-aineiden alkuperää ja sitä, miten pienillä yksityiskohdilla voi saada aikaan suuria elämyksiä. Naturassa menu elää ja hengittää vuodenaikojen mukaan, ja samalla ajatuksella lähestymme myös messutarjontaamme – jokainen suupala kertoo palan Naturan tarinaa.”

Ravintola Muru

Ruokamessuilla tullaan tarjoilemaan Murun klassikkoannoksia, joista risotto on varmasti mukana. Annoksia tulee olemaan noin kolme tai neljä  ja pääpaino on suolaisissa, mutta mahdollisesti valikoimassa on mukana myös yksi jälkiruoka.

”Keittiömme on eurooppalaishenkinen, jossa on mukana välimerellisiä ja pohjoismaisia vaikutteita. Ruokalistamme vaihtuu kahden viikon välein ja tällä hetkellä tarjolla on esimerkiksi sesongin veriappelsiinirisotto mantelin kanssa. Ehkäpä jokin tämän hetken suosikki löytää tiensä myös messuannoksiin”.

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivuilla on myös lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä