Kermainen lohikeitto
- 40 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Maalahden Limpun kanssa.
Milloin viimeksi olet valmistanut herkullisen kermaisen lohikeiton?
Täyteläinen keitto on saanut pinnalleen rapeaksi paistettuja Maalahden Limpusta valmistettuja krutonkeja, jotka kruunaa tämän saaristolaisherkun. Voit tarjota krutongit erikseen, jolloin jokainen saa leipäpalat varmasti rapeina. Maalahden Limppu on juureen valmistettu mehevä leipä, joka sopii nautittavaksi läpi vuoden.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
Kermainen lohikeitto:
- 1 kg perunoita
- 1 sipuli
- 2-3 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 1 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota TAI
- 2 kalaliemikuutiota (vaihtoehto)
- 10 maustepippuria
- 1-2 laakerinlehteä
- 700-800 g lohifileetä TAI
- 700-800 g kirjolohifileetä
- 5 dl kuohukermaa
- 50 g voita
- ½-1 tuoretta tilliä
Lisäksi:
- 8 Maalahden Limppu -leipäviipaletta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl tilliä
Valmistusohje
- Kuori perunat, sipuli, porkkanat ja palsternakka. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
- Kiehauta vesi ja kasvis- tai kalaliemikuutiot ja lisää juurekset, maustepippurit ja laakerinlehdet.
- Anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset kypsyvät. Leikkaa nahaton ja ruodoton lohi kuutioiksi.
- Lisää kuohukerma kattilaan ja kiehauta. Lisää joukkoon lohikuutiot, voi ja hienonnettu tilli.
- Kuumenna, kunnes kalat kypsyvät. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
- Valmista seuraksi rapeat krutongit.
- Paloittele Maalahden Limppu -viipaleet pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita joukkoon öljy ja hienonnettu tilli.
- Laita leipäkuutiot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda 200 asteessa, kunnes leipäkuutiot ovat rapeita.
- Tarjoa kermaisen kalakeiton seurana.