Kantarellikeitto
- 30 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Suosikki!
Kantarellikeitto maistuu läpi vuoden. Metsän ihanat sienet odottavat kerääjiä. Kantarellit maistuvat usein kokemattomammallekin sienestäjälle ja ainakin ne ovat helposti tunnistettavissa. Jo pienestä määrästä voit valmistaa maistuvan keiton, jonka seurana voit tarjota tuoretta, pehmeää leipää tai keiton päälle ripoteltuja krutonkeja. Tästä sienikeitosta saat herkullisen myös maidottomana. Käytä kerman tilalla esimerkiksi alpro soya ruoka -valmistetta ja jätä ohjeesta pois sulatejuusto tai tuorejuusto.
Advertising information
Katso myös: kantarellikastike
Sienistä saa aina herkullisen kastikkeen melkeinpä ruoalle kuin ruoalle. Voit laittaa kastikkeeseen halutessasi hienonnettua sipulia. Katso resepti linkistä.
Ainekset
2 annosta
- 50 g voita
- 1 pieni sipuli
- tai margariinia
- ½ l kantarelleja
- ½ dl vehnäjauhoja
- 5 dl vettä
- ½ kasvisliemikuutio TAI
- ½ kanaliemikuutio (vaihtoehto)
- 2 dl kuohukermaa TAI
- 2 dl ruokakermaa (vaihtoehto)
- 100 g sulatejuustoa TAI
- 100 g tuorejuustoa (vaihtoehto)
- suolaa
- tuoretta persiljaa
Valmistusohje
- Sulata voi kattilassa.
- Kuullota sipulisilppua hetki.
- Lisää joukkoon paloitellut kantarellit ja kääntele, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
- Ripottele pinnalle vehnäjauhoja ja kääntele ne sienten joukkoon.
- Lisää vesi, liemikuution pala, kerma ja sulatejuusto.
- Keitä miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia.
- Tarkista maku.
- Ripottele halutessasi pinnalle tuoretta persiljaa.
- Nauti kantarellikeitto heti.