Mehevä taatelileipä

  • 20 min Työaika
  • 2 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

13 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Myllyn Paras logo Myllyn Paras logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Myllyn Paras kanssa

Leivo joulupöytään tai syötäväksi lahjaksi mehevä taatelileipää. Tällä reseptillä valmistat kaksi suorakaiteen mallista leipää leipävuoassa.

Advertising information

Ainekset

2 annosta
  • 5 dl alkoholiton olut
  • (vaihtoehto) kotikalja
  • 200 g kuivattu taateli
  • 50 g hiiva
  • ¾ dl siirappi
  • (vaihtoehto) fariinisokeri
  • 1 tl suola
  • 4 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho
  • 3 dl Myllyn Paras Ruisjauho
  • 75 g voi
  • (vaihtoehto) margariini
  • (vaihtoehto) rypsiöljy
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • (vaihtoehto) mantelirouhe
  • (vaihtoehto) pähkinärouhe
Vuokaan:
  • nokare voi
  • (vaihtoehto) margariini
  • 1 dl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

  • Laita olut tai kotikalja kulhoon ja laita joukkoon kivettömät taatelit
  • Anna seistä vähintään puoli tuntia
  • Liuota joukkoon hiiva
  • Lisää siirappi tai fariinisokeri ja suola
  • Vaivaa joukkoon vehnäjauhot ja ruisjauhot
  • Voit jättää taikinan löysäksi ja jättää osan jauhoista leivontavaiheeseen
  • Vaivaa vielä joukkoon sulatettu voi, margariini tai rypsiöljy sekä seesaminsiemenet tai manteli- tai pähkinärouhe
  • Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin tunti
  • Vaivaa taikinaa jauhoja apuna käyttäen ja nosta taikinat voideltuun ja seesaminsiemenillä jauhotettuun paistovuokaan
  • Kohota vielä puoli tuntia
  • Paista 225 asteessa ensin 15 minuuttia ja tiputa sitten lämpötila 200 asteeseen
  • Kypsennä vielä noin puoli tuntia

Kauppalista

Video

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä