Mehevä taatelileipä
- 20 min Työaika
- 2 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
2 annosta
- 5 dl alkoholiton olut
- (vaihtoehto) kotikalja
- 200 g kuivattu taateli
- 50 g hiiva
- ¾ dl siirappi
- (vaihtoehto) fariinisokeri
- 1 tl suola
- 4 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho
- 3 dl Myllyn Paras Ruisjauho
- 75 g voi
- (vaihtoehto) margariini
- (vaihtoehto) rypsiöljy
- 1 dl seesaminsiemeniä
- (vaihtoehto) mantelirouhe
- (vaihtoehto) pähkinärouhe
Vuokaan:
- nokare voi
- (vaihtoehto) margariini
- 1 dl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
- Laita olut tai kotikalja kulhoon ja laita joukkoon kivettömät taatelit
- Anna seistä vähintään puoli tuntia
- Liuota joukkoon hiiva
- Lisää siirappi tai fariinisokeri ja suola
- Vaivaa joukkoon vehnäjauhot ja ruisjauhot
- Voit jättää taikinan löysäksi ja jättää osan jauhoista leivontavaiheeseen
- Vaivaa vielä joukkoon sulatettu voi, margariini tai rypsiöljy sekä seesaminsiemenet tai manteli- tai pähkinärouhe
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin tunti
- Vaivaa taikinaa jauhoja apuna käyttäen ja nosta taikinat voideltuun ja seesaminsiemenillä jauhotettuun paistovuokaan
- Kohota vielä puoli tuntia
- Paista 225 asteessa ensin 15 minuuttia ja tiputa sitten lämpötila 200 asteeseen
- Kypsennä vielä noin puoli tuntia