Perinteinen jauhelihakastike
- 10 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 rkl voita
- tai margariinia
- tai öljyä
- 400 g jauhelihaa
- ½ tl suolaa
- mustapippuria rouheena
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 7 dl vettä
- 1-2 rkl tomattipyreetä TAI
- 3-4 rkl ketsuppia (vaihtoehto)
Lisäksi:
- 1-2 l vettä
- ½ tl suolaa
- 300-400 g pastaa
Valmistusohje
- Sulata voi tai marganiini kattilassa.
- Ruskista hienonnettu sipuli ja jauheliha.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita kastikkeen joukkoon vehnäjauhot.
- Lisää vesi ja tomaattipyree.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia, kunnes kastike sakenee.
- Kiehauta vettä kasarissa.
- Lisää kiehuvaan veteen suola ja pasta.
- Keitä, kunnes pasta on sopivan kypsää.
- Valuta.
- Tarjoa jauhelihakastike pastan tai spagetin kanssa.