Perinteinen jauhelihakastike

  • 10 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Perinteinen jauhelihakastike
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

176 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Perinteinen jauhelihakastike on joka kodin perusherkku. Tämä kastike on helppo myös nuoren valmistaa. Sitä voi myös tuunata mieleisekseen. Voit tarjota kastikkeen perinteisesti spagetin tai pastan kanssa, mutta herkku toimii myös keitettyjen perunoiden kanssa.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 rkl voita
  • tai margariinia
  • tai öljyä
  • 400 g jauhelihaa
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria rouheena
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 7 dl vettä
  • 1-2 rkl tomattipyreetä TAI
  • 3-4 rkl ketsuppia (vaihtoehto)
Lisäksi:
  • 1-2 l vettä
  • ½ tl suolaa
  • 300-400 g pastaa

Valmistusohje

  • Sulata voi tai marganiini kattilassa.
  • Ruskista hienonnettu sipuli ja jauheliha.
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Sekoita kastikkeen joukkoon vehnäjauhot.
  • Lisää vesi ja tomaattipyree.
  • Anna kiehua miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia, kunnes kastike sakenee.
  • Kiehauta vettä kasarissa.
  • Lisää kiehuvaan veteen suola ja pasta.
  • Keitä, kunnes pasta on sopivan kypsää.
  • Valuta.
  • Tarjoa jauhelihakastike pastan tai spagetin kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä