Daim-kinuskikakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

8 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Herkullisen reseptin tekeminen on helppoa, kootaan vain yhteen lempiainekset.
Joskus hyvä resepti syntyy sattumasta ja epäonnestakin.
Kun tekee montaa asiaa samaan aikaan, voi käydä hullusti ja ihan muuhun leivonnaiseen tarkoitettu aines livahtaakin toiseen reseptiin. Niin kävi tämän kakun pohjan kanssa. Mutta ei se mitään, se olikin iloinen vahinko.
Kun laitetaan yhteen kinuski, Daim-suklaa ja vanilja, lopputulos ei voi olla kuin suussasulavan herkullinen.
Mikäli kakun pinnalla ei olisi lastenkutsuun sopivaa Hello Kitty-kuvaa, laittaisin koristeeksi ja raikastukseksi vadelmia.

Daim-kinuskikakku
n. 10 annosta

Pohja:
50 g margariinia
100 g Daim-suklaata (suklaalevystä)
3-4 dl riisimuroja

Täyte:
5 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g vanilja tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
100 g Daim-suklaata rouheena (suklaalevystä)
3/4-1 dl kinuskikastiketta
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl vettä

Pinnalle:
kakkukuva

Reunoille:
1-2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria

Sulata margariini ja Daim-suklaa kattilassa. Lisää joukkoon riisimurot, sekoita tasaiseksi.
Vuoraa halkaisijaltaan 22-24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Levitä riisimuro-suklaaseos vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon vanilja tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste, veitsellä karkeaksi rouhittu Daim-suklaa, sekä kinuskikastike ja vaniljasokeri.
Kuumenna vesi kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan nesteeseen.
Sekoita neste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yli yön.
Mikäli käytät kakkukuvaa, laita se kakun pinnalle jo tarjoilua edeltävänä iltana.
Sivele kakun pintaan ensin ohut kerros vaahdotettua kermaa tai hilloa, jotta kuva saa kosteutta ja on tarjoiluhetkellä leikattavaa.

Irroita kakku vuoastaan ja nosta tarjoiluvadille.
Vaahdota kerma, mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.
Pursota kakun reunoille.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä