Kääretorttukakku (gluteeniton)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

39 arvostelua. Keskiarvo: 3.2/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kananmuna
  • sokeri
  • perunajauho
  • leivinjauhe
  • sitruunalimu
  • mehu
  • vaniljasokeri
  • maito
  • st.dalfour vadelma-granaattiomenahillo
  • vispikerma

Lauantaina perheessämme oli syytä kaksinkertaiseen juhlaan. Toiseksi vanhin tyttäreni täytti 12 vuotta.
Illalla seurasin Länsiauto-areenalla Street-tanssin SM-kilpailuja, joissa vanhin tyttäreni tanssi ryhmänsä kanssa muodostelmatanssin SM-hopeaa. Omassa pienryhmässä omalla koreografialla he sijoittuivat lisäksi neljänsiksi vain pisteen erolla kolmansiin nähden.

Tänään leivoin tytöille pienen kakun. Syntymäpäiviä juhlimme hieman jälkikäteen tulevalla viikolla. Lisää tarjoiluohjeita silloin.

Tämä kakku valmistuu alusta loppuun alle puolessa tunnissa. Kakku on halkaisijaltaan noin 20 cm, mutta mitä useamman kääretorttupohjan valmistaa, sen suuremman kakun saa tehdyksi.

Kääretorttukakku (gluteeniton)

Kääretorttukakku (gluteeniton)

Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutus: 1 1/2-2 dl sitruunalimua, mehua tai vaniljasokerilla maustettua maitoa

Täyte:
1 prk (284 g) St.Dalfourin vadelma-granaattiomenahilloa

Pinnalle: 2 dl vispikermaa, sokeria ja vaniljasokeria

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.

Kumoa (sokeroidulle) leivinpaperille, anna jäähtyä hetki.
Kostuta pohjalevy. Levitä hillo torttulevylle.
Leikkaa levystä tasakokoisia kaistaleita noin 6 kappaletta.
Kieritä ensimmäinen kaistale rullalle ja nosta se tarjoiluvadille pystyyn.
Kierittele loput kaistaleet tämän ympärille.

Vaahdota kuorrutteen kerma ja sivele kakun pintaan.
Mikäli haluat kermaa myös kakun reunoille, tuplaa kerman määrä.

HUOM! Kakun pinnalla on koristeena kuvioitua valkosuklaata.
Sulata suklaa mikrossa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen.
Kaada seos suklaasiirtokuvan päälle ja levitä tasaiseksi.
Laita siirtokuva suklaineen tasaiselle alustalle pakastimeen hetkeksi, jotta suklaa kovettuu. Taittele suklaasta palasia ja nosta koristeeksi.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä