Satay-vartaat, maapähkinäkastike ja pekoniset herkkusienet

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Upeat aurinkoiset ilmat ovat vihdoin tulleet!
Nyt grillit esiin ja nostattamaan kesäfiilistä.

Grillaaminen on kivaa, mutta kun vatsa pullottaa ruokailun päätteeksi, on edessä se tylsin osuus: grillin puhdistaminen.
Kokeilin ensimmäistä kertaa alumiinista Eskimo-grillialustaa ja uskallan väittää, että innostun jatkossa grillaamaan useammin.
Grillauksen päätteeksi grilli oli putipuhdas, eikä sitä tarvinnut lainkaan puhdistaa. Vain jäähdytys ja suojahuppu päälle!

Eskimo-grillialusta käy kaikkiin grilleihin ja pitää grillin siistinä ja ruoan mehukkaana.
Grillausrasvat eivät valu ja grillin käyttöikä pitenee.
Alustassa on pieniä savuaukkoja, jolloin ruoka kypsyy tasaisesti ja savuaukkojen kautta virtaava ilma antaa ruoalle hyvän ja maukkaan aromin.

Alustan koko on 344 x 225 mm. Pakkauksessa on kolme alustaa.
Myynnissä on myös grillaussettejä, joissa on kolme alustaa, paketti alumiinifoliota ja paketti puisia varrastikkuja.

Satay-vartaat, maapahkinakastike ja pekoniset herkkusienet

Satay-vartaat 8 kpl

4 broilerin rintafilettä
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 1/2 cm pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna
2 rkl soijakastiketta
1 tl sambal oelek-chilitahnaa
2 tl Muscovadosokeria
1 rkl limettimehua

lisäksi: 16 kirsikkatomaattia

Sekoita kulhossa keskenään valkosipuli, inkivääri, soijakastike, sambal oelek chilitahna, Muscovadosokeri ja limettimehu.
Leikkaa broilerifileet pituussuunnassa kahteen osaan ja laita ne marinadiin muutamaksi tunniksi tai yli yön.

Liota puisia varrastikkuja vedessä noin 15 minuuttia ennen grillausta.

Pujota marinoidut broilerifileet ja kirsikkatomaatit varrastikkuihin.
Aseta vartaat Eskimo-grillialustalle ja grillaa kuumassa grillissä vartaita välillä käännellen.

Maapähkinäkastike

2 dl kookosmaitoa
4 rkl maapähkinävoita
1 rkl kalakastiketta
limettimehua

Mittaa kasariin kookosmaito, maapähkinävoi ja kalakastike, anna kiehua muutama minuutti hämmennellen.
Purista valmiiseen kastikkeeseen limettimehua. Tarkista maku.

Pekoniset herkkusienet

1 rasia herkkusieniä
n. 50 g sulatejuustoa tai tuorejuustoa
1 pkt pekonia

Poista sienistä kanta, täytä sienet sulatejuustolla tai tuorejuustolla, kieritä pekoniviipale ympärille.
Laita sienet grillialustalle. Grillaa kuumassa grillissä välillä käännellen.

Tarjoa lisäksi raikasta salaattia ja tuoksuvaa Jasmin-riisiä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä