Mummun minestronekeitto (Paula B.)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Mummun minestronekeitto
1 pkt pekonia
250-300 g kinkkusuikaleita
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa suikaleina
pätkä purjoa
2 tölkkiä tomaattimurskaa
½ pss chilidippikastikejauhetta
kasvisliemikuutio
makeaa chilikastiketta
½ pss (200g) myllynparas keltainen sydänmakaroni
ainakin 2,5 l vettä
360 g suikalekasviksia/juureksia pakasteena
450 g hernemaissipaprikaa
timjamia ja basilikaa
Pekoni saksitaan paistokasariin, lisätään sipulisilppu ja puristetut
valkosipulinkynnet sekä kinkkusuikaleet, annetaan ruskistua kevyesti,
lisätään porkkanasuikaleet ja viipaloitu purjo, annetaan muhia. Seos
siirretään kattilaan ja lisätään tomaattimurskat sekä mausteet (ei
vielä timjamia ja basilikaa) ja vesi. Kun seos kiehuu, lisätään
makaronit. Annetaan kiehua kunnes makaronit alkavat olla kypsiä (n. 9
min (paketin mukaan)). Lisätään pakasteet ja vettä, mikäli tuntuu
tarpeelliselta. Annetaan kuumentua ja nyt sitten lisätään timjami ja
basilika. Annetaan poreilla kunnes maistamalla havaitaan keitto
kypsäksi ja maut kohdallaan. Tarjotaan hyvän vaalean leivän tai sitten
tuoreen ruisleivän tai jopa näkkileivän kera
Ohjeen alkuperä on vähän sieltä sun täältä.