Kirkas lohikeitto (Miia B.)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Meillä ei syödä paljon kalakeittoja, itse en ole niiden ystävä. Tämä
kalakeitto kuitenkin maistuu minullekin. Ohje julkaistiin vuosia sitten
Yhteishyvä-lehdessä.Tässä suora kopio:
Kirkas lohikeitto
2 pientä tai iso porkkana
5 perunaa
0,5 purjoa
2 varsisellerin vartta
1 l vettä
2 kalaliemikuutiota
2 laakerinlehteä
6 maustepippuria
300 g lohta tai kirjolohta tuoreena tai pakasteena
0,5 sitruunanmehu
1 tl sitruunapippuria
Leikkaa kuoritut porkkanat ja perunat kuutioiksi ja huuhdottu purjo ja
varsiselleri viipaleiksi. Lisää vesi, liemikuutiot, laakerinlehdet sekä
kokonaiset maustepippurit ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla
lämmöllä 10–15 minuuttia. Leikkaa nahaton kala kuutioiksi tai käytä
valmiita pakastekuutioita. Lisää ne keittoon ja kypsennä muutama
minuutti. Mausta keitto sitruunamehulla ja sitruunapippurilla. Tarjoa
ruisleivän kera.