Mansikka-vaniljakiekot

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Hyvää naistenpäivää!
Tänään on oikeus, ellei jopa velvollisuus hieman herkutella!
Nämä kiekot on helppo ja nopea valmistaa.
Tee tämä taikina ja valmista esimerkiksi puolesta taikinasta suolaisia leivonnaisia, saat kaksi herkkua samalla vaivalla.

Kiekot on paistettu Brunon paperisissa viinerivuoissa, jotka ovat
iloisen punaisia ja reilun kokoisia. Niissä voi kätevästi paistaa myös
eri tavoin täytetyt pullat.

Mansikka-vaniljakiekot 26 kpl

Taikina:
250 g voita tai margariinia
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa

Täyte:
n. 200 g mansikkamarmeladia
1 dl vaniljakreemijauhetta + 3 dl vettä

Pinnalle:
1 mansikka/leivonnainen
1 dl vettä + 1/2 dl hyytelösokeria

Voiteluun: kananmunaa

Tomusokeriraita:
2 1/2 dl tomusokeria
vettä tai mansikkamehua sen verran, että tahnasta tulee pursotettavan paksu (n. 2-3 tl)

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
Vatkaa hieman pehmennyt voi ja kuivat aineet, lisää nopeasti sekoittaen
joukkoon maitorahka, sekoita taikinaa vain sen verran, että se on
tasainen.

Kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen suorakaiteen malliseksi levyksi.

Valmista vaniljakreemi sekoittamalla vaniljakreemijauhe ja vesi sekaisin, hämmennä kunnes seos on paksua.
Sivele taikinan pintaan mansikkamarmeladi, sekä vaniljakreemi.
Kääri levy tiukalle rullalle ja leikkaa 2-3 cm levyisiksi viipaleiksi.
Nosta kiekot leikkauspinta ylöspäin Brunon viinerivuokiin.
Voitele munalla ja paista 225 asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Leikkaa jokaisen leivonnaisen pinnalle yksi mansikka viipaleiksi tai lohkoiksi.

Valmista kiille kiehauttamalla vesi kasarissa kiehuvaksi, sekoita joukkoon hyytelösokeri, hämmennä, kunnes liemi on kirkasta.
Sivele mansikoiden pinnalle hyytelösokerilientä pullasudilla.

Sekoita kulhossa tomusokeri ja lisää  vettä tai mansikkamehua sen verran, että seos on melko paksua.

Brunon kertakäyttöiset pursotinpussit ovat käteviä. Mukana pakkauksessa
on kolme erilaista tyllaa, joista yksi on sourapäinen ja sopii tähän
tarkoitukseen hyvin.
Leikkaa pussia hieman pienemmäksi, laita tylla pussiin ja pursota leivonnaisten pinnalle tomusokeriraitoja.

Vinkki!
Voit tehdä leivonnaiset myös vadelmamarmeladista ja laittaa koristeeksi
vadelmia, tai laittaa vaihteeksi mustikkamarmeladia ja koristeeksi
mustikoita. Pääsiäisen aikaan sopisi appelsiinimarmeladista ja
säilykemandariineista valmistetut leivonnaiset.
Huomioi kuitenkin, että marmeladin tulee olla paistonkestävää.

Vaniljakreemin tilalla voi käyttää myös vaniljakastikeaineksista valmistettua vaniljatahnaa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä