Kesäkurpitsa-jauhelihapaistos (Laura K.)
- 15 min Työaika
- 35 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 400-500 g kesäkurpitsaa
- 2 rkl öljyä
- tai margariinia
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 2 rkl öljyä
- 2-3 dl tomaattimurskaa
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl basilikaa
- 1 tl oreganoa
- 1 tl suolaa
- juustoraastetta
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista jauheliha ja sipulisilppu pannussa öljyssä.
- Lisää pannuun tomaattimurska ja -sose, sekä murskattu valkosipulinkynsi, basilika, oregano ja suola ja sekoita tasaiseksi.
- Leikkaa kesäkurpitsa vajaan 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja ruskista ne kevyesti molemmilta puolilta vähässä rasvassa kuumassa paistinpannussa.
- Lado kesäkurpitsaviipaleet ja täyteseos vuokaan kerroksittain ja ripottele lopuksi pinnalle juustoraastetta.
- Kypsennä paistosta 225-asteisen uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.
- Tarjoa kesäkurpitsapaistoksen kanssa vihreää salaattia.