Vaniljainen omenapiirakka
Uusimmat reseptit
Advertising information
Keksipaketti ja vaniljakreemiä kaapissa, siinä pelastus, kun joku ilmoittaa pienellä varoitusajalla tulevansa kylään.
Vähistä aineksista ja nopeasti syntyi tämäkin piirakka, joka syötiin samoilla kahveilla loppuun.
Vaniljainen omenapiirakka
Pohja:
150-200 g Kantolan juhlapipareita
70-100 g margariinia
Täyte:
20 g margariinia
3 omenaa
1/2 dl siirappia
ripaus inkivääriä
1-2 dl vadelmia
2 dl Aarian vanillakreemijauhetta
6 dl vettä
Murskaa piparit esimerkiksi pakastepussissa lihanuijalla, sulata margariini ja sekoita ainekset keskenään.
Painele seos leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan.
Kuori ja kuutioi omenat pieniksi.
Sulata rasva pannussa, kääntele omenoita minuutti-pari, lisää joukkoon siirappi ja inkivääri.
Kaada seos piparinmurupohjan päälle. Ripottele pinnalle myös vadelmat.
Vatkaa vanillakreemijauhetta ja vettä, kunnes seos on tasaista, anna vetäytyä muutama minuutti.
Kaada kreemi omena-vadelmaseoksen päälle.
Kypsennä 200 asteisen uunin toiseksi alimmalla ritilätasolla noin puoli tuntia.