Jauheliha-juurespata

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Pataruoat kuuluvat erityisesti syksyn ja talven aterioiksi.
Kun on ensin ulkoillut posket punaisiksi, on ihanaa istahtaa ruokapöytään syömään maistuvaa pataa.
Tämä ruoka on hyvin edullinen valmistaa ja ruokaa voi tehdä kerralla isommankin annoksen, josta riittää seuraavallekin päivälle syötäväksi.
Jauheliha-juurespata
250 g (1 nyrkin kokoinen tai pari pienempää) raakaa punajuurta
200 g porkkanaa (2 isohkoa)
150 g sipulia (2 keskikokoista tai 4 pientä)
500 g perunaa
tilkka öljyä
6 dl vettä
2 laakerinlehteä
mustapippuria ja suolaa myllystä
tilkka öljyä
400 g jauhelihaa
mustapippuria ja suolaa myllystä
Santa Marian Yrttitarhan mausteseosta
Kuori punajuuret, porkkanat, sipulit ja perunat, kuutioi ne.
Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja kuullota juureksia hetki.
Lisää vesi, laakerinlehdet, mustapippuri ja suola.
Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes juurekset tuntuvat lähes kypsiltä.
Kuumenna tilkka öljyä pannulla, paista jauheliha, mausta mustapippurilla, suolalla ja Yrttitarhan mausteseoksella.
Lisää jauheliha muiden ainesten joukkoon, jatka kypsennystä, kunnes juurekset ovat sopivan kypsiä.
Tarkista maku.