Suklaaboston (Elsa J.)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

0 arvostelua. Keskiarvo: 0/5

Ei arvosteluja

Advertising information

(muistaakseni Yhteishyvästä aikoinaan hankittu resepti)

Suklaaboston

2,5 dl maitoa
25 g tuorehiivaa tai 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
1 kananmuna
0,75 dl sokeria
0,25 tl suolaa
1 tl kardemummaa
8 dl vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia

 Täyte:
40 g margariinia
1 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
100 g suklaata

Jos
käytät tuorehiivaa, murenna se kädenlämpöiseen maitoon. Kuivahiiva
tarvitsee lämpöisemmän nesteen ja hiiva kannattaa lisätä jauhojen
kanssa. Riko muna ja sekoita lasissa. Kaada puolet taikinanesteeseen.
Säästä loput voitelua varten. Lisää maitoseokseen myös suola, sokeri ja
kardemumma. Lisää suurin osa jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi.
Lisää margariini ja loput jauhot. Alusta. Kohota taikina liinan alla.
Valmista täyte. Sekoita pehmeän margariinin joukkoon sokeri ja
kaakaojauhe. Paloittele suklaa. Sekoita osa suklaapaloista täytteeseen
ja jätä loputa koristeluun. Kauli taikina levyksi. Levitä täyte levylle
ja kääri levy rullaksi korvapuustien tapaan. Leikkaa rulla yhdeksään
tai kymmeneen osaan. Voitele kakkuvuoka tai irtopohjainen vuoka. Nosta
palat vuokaan ja kohota. Voitele, painele suklaapaloja pinnalle ja
paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Siivilöi halutessasi jäähtyneen
bostonin pinnalle tomusokeria.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä