Hyydytetty kinuskikakku (Sirpa)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Hyydytetty kinuskikakku (Sirpa)
Pohja:
165 gr Didestive- tai kaurakeksejä
50 gr voita/margariinia
Täyte:
1 tlk maitorahkaa
1 dl sokeria/makeutusainetta
1 rkl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 prk (2 dl) kinuski- tai caramel-kastiketta
2 dl kuohukermaa/kevytvispiä
5 liivatelehteä
Pohjaa varten sulata rasva ja hienonna keksit, sekoita ne ksekenään ja kaada leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Mausta
rahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon keltuaiset ja
kinuskikastike. Vatkaa erikseen valkuaiset vaahdoksi ja kerma vaahdoksi
ja lisää sitten molemmat rahkan joukkoon.
Liota/turvota
liivatelehdet kylmässä vedessä n. 10min ja lisää ne sitten pieneen
määrään kuumaa vettä. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää liivatteet
ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita hyvin!
Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään, halutessasi koristele esim. kirsikoilla.