Suklaalla höystetty mango-tuorejuustokakku (laktoositon) (Jonna V.)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Suklaalla höystetty mango-tuorejuustokakku (laktoositon)
Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Kostutukseen appelsiinituoremehua
Vatkaa
munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet
samalla sekoittaen. Kaada takina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja
paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa hiukan jäähtynyt levy
toiselle leivinpaperille. Ota jäähtyneestä levystä irtopohjavuoan
pohjan kokoinen pala ja laita se irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin
päälle. Kostuta pohja töpöttelemällä siihen pullasudilla tuoremehua.
Täyte:
1 prk laktoositonta maitorahkaa
1 prk laktoositonta creme fraichea
1 rasia laktoositonta, maustamatonta tuorejuustoa
1 kypsä mango
1 prk vauvojen mango-päärynäsosetta
4 riviä tummaa laktoositonta suklaata rouhittuna
2 tl vanilliinisokeria
makeutusjauhetta tai sokeria oman maun mukaan
5 liivatelehteä
0,5 dl appelsiinituoremehua
Laita
liivatteet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Kuori mango
ja pilko se pieniksi kuutioiksi. Rouhi suklaa terävällä veitsellä.
sekoita kulhossa keskenään rahka, creme fraiche, tuorejuusto, vauvan
sose, mangopalat ja rouhittu suklaa. Mausta vainilliinisokerialla ja
sokerilla / makeutusjauheella. Sekoita tarvittaessa sähkövatkaajan
avulla tasaiseksi. Kuumenna tuoremehu höyryävän kuumaksi, purista
liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota liivatteet kuumaan mehuun.
Lisää mehu-liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan
voimakkaasti sekoittaen. Kaada täyte irtopohjavuokaan kostutetun
kääretorttulevyn päälle ja tasoittele pinta. Hyydytä jääkaapissa,
mielellään yön yli. Irrota irtopohjavuoan reunat varovasti (pyöräytä
reunat ympäri ensin esim. ohuella veitsellä ja avaa rengas vasta
sitten). Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele esim. mangon
palasilla, tummalla kaakaojauheella, rouhitulla suklaalla tms.