Valkosuklaamuffinssit (Tommi P.)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Valkosuklaamuffinssit
125 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
100 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl kermaviiliä
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Raasta tai kuutioi valkosuklaa
Jos raastat valkosuklaan, raasta se tiheimmällä reikävaihtoehdolla.
Raastettu
suklaa sekoittuu muffinssitaikinaan niin, että suklaan maku tulee
eniten esille. Kuutioitaessa muffinssissa maistuvat muffinssitaikina ja
suklaanpalat.
Kokeilemalla selviää kummasta vaihtoehdosta pidät enemmän 😉
Sekoita keskenään valkosuklaa ja kuivat aineet.
Lisää ne kermaviilin kanssa voivaahtoon ja sekoita taikina tasaiseksi metallilusikalla.
Metallilusikalla sekoitettaessa taikinasta tulee ilmavaa. Samaa
lopputulosta ei saa tehosekoittimella tai muusta materiaalista
valmistetulla sekoittimella, esim. puulusikalla.
Pane kahden
lusikan kanssa taikina paperivuokiin, ja paista 200 asteen lämmössä
15-20 minuuttia. Annoksesta tulee noin 20 muffinssia.
Itse suosin silikonista muffinssivuokaa, tällöin muffinssit kohoavat huomattavasti paremmin kuin metallivuoassa.
Lisäksi voit vaihtaa valkosuklaan tilalle esim. mariannemurskan tai tumman taloussuklaan.