Sacherkakku (Teija)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 4.6/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Aivan ehdottomasti sacher-kakku, joka kerta toisensa jälkeen jaksaa hurmata, kun on hyvin maustunut!

Sacherkakku

125g voita
125g maitosuklaata
2 dl tomusokeria
1 dl sokeria
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
6 munaa.

Täytteeseen
1 prk (225g) säilöttyjä aprikooseja
1-2 dl aprikoosimarmeladia.

Kuorrutukseen
2 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
170g maitosuklaata.

Erota keltuaiset ja valkuaiset, sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata suklaa.Sekoita pehmeä rasva ja tomusokeri keskenään.Lisää keltuaiset yksitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.Lisää voi-keltuaisseokseen sulatettu suklaa, valkuaisvaahto ja jauhoseos.Kaada korppujauhotettuun vuokaan (n.22 cm), paista alatasossa 175 asteessa n.1 h. Kumoa ja jäähdytä, leikkaa 3 osaan. Täytä välit murskatuilla aprikooseilla ja marmeladilla.Paina leikkuulaudalla kakkua, jotta siitä tulisi tasainen. Kiehauta kattilassa kerma ja sokeri.Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita miedolla lämmöllä koko ajan, kunnes seos sakenee. Kaada kakun päälle ja levitä myös reunoille. Anna kakun olla vähintään vuorokausi kylmässä, parempaa tulee, jos saa olla kaksi.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä