Irman suklaahyytelökakku (Katja)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Tässä ihan perus suklaahyydykekakun ohje, joka on ainakin meillä tehnyt
kauppansa. Ohje on julkaistu K-kauppojen reseptilehtisessä "V.2000
juhlan onnistumisen reseptit"
Irman suklaahyytelökakku
Pohja:
2 munaa
3/4 dl sokeria
2 1/2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Täyte:
170 g taloussuklaata (Itse käytän fazerin maitosuklaata)
1 rs (200g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
4 liivatelehteä
2 munaa
1/4 dl sokeria
2 dl vispikermaa
Koristeeksi:
vispikermaa
murotaikinatähtiä
Voitele
ja korppujauhota irtopohjavuoka. Sekoita keskenään vehnä- ja
perunajauhot sekä leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi
vaahdoksi. Lisää jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina
vuokaan ja paista 200 asteessa 12-13 minuuttia.
Vaahdota kerma.
Erottele munista valkuaiset ja säästä keltuaiset. Vaahdota valkuaiset
sokerin (1/4 dl) kanssa. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon.
Sulata suklaa kuumennusteholla välillä sekoittaen. (Voit sulattaa
suklaan myös vesihauteessa).
Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen
kylmään veteen. Sulata vedestä puristetut liivatteen pieneen määrään
kiehuvaa vettä (1rkl). Lisää suklaan joukkoon tuorejuusto, sokeri,
vanilliinisokeri ja keltuaiset. Lisää seokseen liivate ohuena nauhana
voimakkaasti vatkaten. Nostele kermavaahto ja valkuaisvaahto joukkoon.
Kaada hyytelöseos vuokaan jäähtyneen kakkupohjan päälle. Tasoita pinta.
Anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.
Koristele kermavaahdolla
ja murotaikinatähdillä juuri ennen tarjoilua, jotta murotaikinatähdet
eivät pehmene.