Tikkunekun joulukakku (Tikkunekku)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Kehittelin tämmöisen ohjeen hiukan ennen joulua ja siitä tuli heti yksi
ehdottomista suosikeistani! Valkosuklaan ja mascarponen samettinen
yhdistelmä sopii ihanasti yhteen karpalon kanssa.
Tikkunekun joulukakku
Pohja:
150 g pipareita murustettuna
n. 75 g voita sulatettuna
Täyte:
130 g valkosuklaata sulatettuna
2 dl kermaa
0,75 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
250 g mascarponea
1 dl kuivattuja karpaloita
3 liivatelehteä
Pintakiille: 2dl karpalomehua (tai 2 dl karpalolikööriä tai 1dl molempia) ja 3 liivatelehteä
Sekoita
piparimurut ja voisula keskenään ja painele seos pienen, halk. 18-20cm
irtopohjavuoan pohjalle (leivinpaperi tietysti välissä).
Vaahdota
täytteen kerma ja lisää joukkoon sokerit, mascarpone, sulatettu
valkosuklaa ja kuivatut karpalot. Sekoita tasaiseksi. Sulata liotetut
liivatteet pieneen vesitilkkaan ja anna nesteen jäähtyä pieni hetki.
Sekoita liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan
sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja nosta jääkaappiin
hyytymään pariksi tunniksi tai vaikka yön yli.
Kuumenna
karpalomehu tai -likööri tai molempien seos kiehuvaksi (likööristä voi
samalla keittää prosentit pois, jos kakkua tarjotaan myös lapsille).
Sulata liotetut liivatteet kuumaan nesteeseen ja anna jäähtyä hetki.
Kaada liivateneste varovasti esim. lusikan kautta kakun pinnalle ja
laita kakku vielä hyytymään.
Koristele kakku mieleiseksesi esim. valkosuklaalastuilla, karpaloilla tms.
Kakusta
saa tietysti vähemmän jouluisen vaihtamalla piparit vaikka
digestiveihin tai kaurakekseihin. Kyseinen kakku on juuri nyt
jääkaapissa hyytymässä ja todennäköisesti laitan siitä kuvan myös
blogiini (www.nekku-76.vuodatus.net)nyt
uudenvuoden aikana tai viimeistään vuoden alkupäivinä. Tein kakkua jo
ennen joulua, mutta se katosi parempiin suihin ennenkuin ehdin edes
kakkua kuvaamaan =)