Piparmintun makuinen suklaakakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Lapsuudenystävälleni ajelin tänään viemään jouluksi tällaisen kakun. Kakku on tehty kuusivuokaan, joka on sen verran suuri, että ohje on tehty puolitoistakertaisena. Alla oleva ohje sopii ”normaalin kokoiseen” kahvikakkuvuokaan.
Piparmintun makuinen suklaakakku
200 g margariinia
2 dl Muscovado-sokeria tai taloussokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 pss DrOetkerin suklaasiruja tai n. 100 g tummaa suklaata rouhittuna
50-75 g mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa tai maitoa
n. 1,5 ml DrOetkerin piparminttuaromia
Vatkaa rasva ja Muscovado-sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä lopuksi kerma ja piparminttuaromi.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista 175 asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.