Vaahtokarkkitahnatäytteinen kääretorttu
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ostamani vaahtokarkkitahna oli hieman pettymys. Purkillinen (n. 200 g)
tuntui hupenevan yhteen kääretorttuun hyvin helposti, mielestäni se oli
marenkimössöä, jossa oli jotain vaahtokarkkeihin käytettävää ainesosaa,
ainakin siis sokeria ja kenties jotain hyydyttävää ainesta.
Tällä
huimalla yhden käyttökerran kokemuksella uskaltaisin väittää, että
saman saa tehtyä itsekin niin, että tekee marenkimössön ja sulattaa
mikrossa joukkoon hieman vaahtokarkkeja.
Vaahtokarkkitahnatäytteinen kääretorttu
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
0,5 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g vaahtokarkkitahnaa
3 banaania viipaleina
130 g valkosuklaata sulatettuna
Päälle:
2,5 dl Flora vispiä
sokeria
hieman oranssia elintarvikeväriä
karkkeja
Vatkaa
munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat
aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista
225-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia, kumoa pohja toiselle
leivinpaperille.
Levitä lämpimän pohjan päälle
vaahtokarkkitahna, kaada päälle mikrossa sulatettu suklaa ja
viipaloi päälle banaanit, kääri rullalle.
Vatkaa Flora vispi tai
kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja värjää pienellä määrällä
elintarvikeväriä. Laita päälle halutessasi karamellejä.