Vihannesmaan jauhelihamureke, perunasose ja rakuuna-kermakastike

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • korppujauho
  • vesi
  • nauta-sikajauheliha
  • kananmuna
  • suola
  • mustapippuri
  • kuivattu rakuuna
  • valkosipulinkynsi
  • öljy
  • porkkana
  • juuripersilja
  • purjo
  • tomaatti

Tässä murekkeessa oli maku niin kohdillaan kuin olla voi, vaikka
sanonkin;) Tuli siis syötyä taas enemmän kuin lääkäri määrää…

Vihannesmaan jauhelihamureke


1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
500 g nauta-sikajauhelihaa
1 muna
suolaa
mustapippuria rouheena
2-3 tl kuivattua rakuunaa
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
tilkka öljyä
1 keskikokoinen porkkana raasteena
1 keskikokoinen juuripersilja raasteena
n. 10 cm pätkä purjoa silputtuna
2-3 tomaattia pieneksi kuutioituna 

Laita korppujauhot ja vesi kulhoon turpoamaan, lisää jauheliha, muna, mausteet ja valkosipulisilppu.

Kuumenna öljytilkka pannulla ja freesaa porkkana ja juuripersiljaraaste, sekä hienonnettu purjo.

Lisää
edellinen seos murekemassaan, sekoita tasaiseksi ja painele taikina
suorakaiteen malliseksi levyksi leivinpaperin päälle pellille.

Ripottele tomaattikuutiot murekelevylle ja kääri mureke leivinpaperia apuna käyttäen tiiviille rullalle.

Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Rakuuna-kermakastikkeen
valmistin siten, että kuumensin hieman vettä ja lihaliemikuutiota
kattilassa, suurustin kiehuvan nesteen vesitilkkaan sekoitetulla
maizenalla ja lisäsin joukkoon kuivattua rakuunaa ja kermaa.

Lisäsin
valmiiseen kastikkeeseen vielä hippusen suolaa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä