Lihapullat tomaattikastikkeessa
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 600 g naudan jauhelihaa TAI
- 600 g karitsan jauhelihaa (vaihtoehto)
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 tl kuivattua minttua
- ½ tl suolaa
- 1 rkl tomaattipyreetä
- ½ tl kurkumaa
Paistamiseen
- rypsiöljyä
Tomaattikastike:
- 500 g paseerattua tomaattia
- 4 dl kermaa
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chilipaprika
- 2 tl juustokuminaa
- maun mukaan suolaa
- 2 rkl maizenaa
- ½ vettä
Valmistusohje
- Laita jauheliha kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia ja valkosipulia hetki käännellen.
- Lisää sipulit jauhelihan joukkoon. Lisää minttu, suola, tomaattipyree ja kurkuma.
- Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja pyöritä tasakokoisiksi pyöryköiksi. Paista kuumalla pannulla öljyssä käännellen.
- Valmista kastike.
- Mittaa paseerattu tomaatti, kerma, hienonnetut valkosipulinkynnet ja hienonnettu chilipaprika joukkoon ja mausta vielä juustokuminalla.
- Anna kiehua hiljalleen noin 10-15 minuuttia. Lisää suolaa maun mukaan.
- Sekoita Maizena ja vesi keskenään ja valuta se höyryävään liemeen. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.
- Lisää joukkoon lihapullat ja kuumenna.
- Tarjoa riisin, couscousin tai pastan kanssa.