Perinteiset solmusämpylät
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- maito
- vesi
- tuore hiiva
- kuivahiiva
- siirappi
- hunaja
- suola
- valkosipulijauhe
- vehnäjauho
- öljy
- margariini
- kananmuna
- seesaminsiemeniä
- unikonsiemeniä
Ohje Kaarina Roinisen Parhaat kotileivonnaiset-kirjasta.
Perinteiset solmusämpylät
15 kpl
2,5 dl maitoa tai vettä
15 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
1 rkl siirappia tai hunajaa
0,5 tl suolaa
0,5-1 tl valkosipulijauhetta
5,5-6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä tai 50 g margariinia
voiteluun: munaa
pinnalle: seesamin-, tai unikonsiemeniä
Liuota kädenlämpöiseen nesteeseenhiiva, lisää siirappi ja mausteet.
Alusta taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy, anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa.
Leivo taikinasta tanko ja jaa se 15 palaan, leivo paloista noin 25 cm pitkiä pötköjä ja tee niistä löyhiä solmuja.
Laita sämpylät leivinpaperin päälle pellille ja kohota.
Voitele sämpylät munalla ja ripottele pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä.
Paista 225 asteessa keskiritilätasolla 12-15 minuuttia.