Mansikka-mustikkakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kananmuna
  • sokeri
  • vehnäjauho
  • leivinjauhe
  • liivatelehti
  • flora vispi
  • rahka
  • vaniljasokeri
  • mansikka
  • mustikka
  • hyytelösokeri
  • vesi

 

Mansikka-mustikkakakku

Tämä kakku oli melkoinen epäonnen kakku ja lisäksi lennossa ”koristeltu.”

Tein
tämän muutama päivä sitten veljeni vaimolle synttärikakuksi. Pohjaa
paistelin myöhään illalla ja kakkua täytin puolen yön jälkeen.

Jääkaappia
tonkiessa muistin, että olin unohtanut ostaa lisää rahkaa rikkoontuneen
purkin tilalle, nimittäin täynnä olevaa ostoskärryä parkkihalliin
työnnellessä päällimmäisestä pussista tipahti rahkapurkki, joka
sinkoutui niin hajalle, että rahkaa oli puolentoista metrin korkeudelta
pitkin seiniä;)

Mitäpä olisin voinut muuta hätäpäissäni keskellä
yötä keksiä rahkan tilalle, kuin banaanijugurttia, jota oli
jääkaapissa. Se ei ollut kovin hyvä juttu, nimittäin maku tuli kyllä
läpi, vaikkei sitä koko määrään paljon tullutkaan.

Koristeeksi
en voinut laittaa mitään vihreää, edes marsipaanin muodossa, sillä
kakku tarjottiin vasta seuraavana ja jopa sitä seuraavana päivänä.
Kolmantena päivänä kakku oli vuotanut jotenkin läpi ilmeisesti
mansikkaa, joten pakastemansikoita käytettäessä kannattaa varmaankin
lisäillä hieman liivatetta, ettei niin pääse käymään.

Nyt
muistin, että sain jokin aika sitten kysymyksen, jossa kysyttiin jotain
kakun koristeluun liittyvää aikataulua.

Itse
haluan tarjota kakut aina niin tuoreina kuin mahdollista, eli täytän
kakut edellisenä päivänä ja koristelen aina vasta juhlapäivänä, vaikka
sitten klo 5 aamulla. Näin on tullut tehtyä monet ylioppilaskakutkin.
Suklaakermavaahto ja sokerikreemi on koristelussa poikkeus, kreemikakut
kannattaakin tehdä  jo edellisenä iltana valmiiksi saakka, suklaakerma
taas pysyy hyvänä, eikä ota mitään sivumakuja, olettaen, ettei sitä
säilytetä muiden ruokien kanssa samassa jääkaapissa suojaamattomana.

Mutta nyt tähän kakkuun.

Pohjana on kuuden munan kakkupohja, sokeria, munia ja jauhoja kaikkia saman verran + 2 tl leivinjauhetta.

Paistoin pohjan 150 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla.

Toisessa välissä on mustikkarahkaa, toisessa mansikkarahkaa.

Rahka:
12 liivatelehteä (laita likoamaan)
Vatkaa 5 dl Flora vispiä ja 500 g rahkaa, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Hienonna n 300 g mansikoita ja n 300 g mustikoita (molemmat erikseen).

Liuota vedestä puristetut liivatteet n. desiin kiehuvaa vettä tai mehua, anna jäähtyä hetki. Lisää seos ohuena nauhana rahkan joukkoon.

Jaa rahka kahtia, sekoita toiseen varovasti mustikkasurvos, toiseen osaan mansikkasurvos.

Kostuta kakku vaniljamaidolla.

Päällä
on mustikoita ja mansikoita, sekä kiille hyytelösokerista ja vedestä.
Reunoilla on 5 dl Flora vispiä vaahdotettuna ja maustettuna
vaniljasokerilla ja sokerilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä