Vaniljapusuja ja turkinpippuripusuja
Uusimmat reseptit
Advertising information
Eilen leivoin pitkästä aikaa pullaa. Nämä ovat meidän suosikkipullia,
kauaa eivät ehdi seistä tarjottimella, kun kaikki on syöty. Tämä kuva
on hieman epätarkka, mutta laitoin siksi, kun se on musta niin
pusuhuulten näköinen, siitä varmaan nimikin on alkujaan tullut=)
Yllä on ihan alkuperäinen pulla vaniljatäytteellä. Alhaalla kuva
pullasta, jonka päällä oli turkinpippurimurskaa. Haluan vain näyttää,
että ei toimi ainakaan siten, että ripottelisi murskaa päälle jo siinä
vaiheessa, kun pullat laittaa uuniin, karkit ensin sulaa ja lopulta
kärähtää päälle=(
Tämäkään ei ollut paras mahdollinen tapa yhdistää turkinpippureita vaniljamössöön.
MUTTA!
Ehdottoman ihanaa se oli, kun laittoi väliin vaniljatäytettä ja
ripotteli vaniljamössön päälle turkinpippurirouhetta. Epäilkää vaan,
mutta jopa melkein 80-vuotias mummini otti santsikierroksen=)
VANILJAPUSUJA
0,5 l maitoa
50 g hiivaa
2dl sokeria
2tl suolaa
2rkl kardemummaa
n. 14dl vehnäjauhoja
200g margariinia
täyte:
100g margariinia
4rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
valmiin pullan väliin:
2 pss vaniljakastikeaineksia sekoitettuna puoleen litraan maitoa+ 2dl kermavaahtoa
Liuota
hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää sokeri, suola ja kardemummaa.
Alusta taikinaan jauhot, lisää lopuksi sulatettu margariini. Kohota
lämpimässä paikassa liinan alla. Leivo taikinasta pyöreitä pullia
(puolen litran taikinasta tulee 20 pullaa) ja kaulitse ne sitten
soikeiksi levyiksi. Levitä levylle
margariini-sokeri-vaniljasokeri-levitettä ja käännä pulla puolikuun
malliseksi niin, että levite jää pullan sisään. Kohota pullat vielä
kerran ja voitele munalla. Paista 200 asteessa.
Valmiin pullan
täyte: sekoita vaniljakastikeainekset maitoon. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita kastike ja kerma keskenään. Avaa kypsä pulla siitä kohtaa,
josta sen painelit kiinni. Täytä jäähtyneet pullat täytteellä.