Sitruuna-lakritsikääretorttu
Uusimmat reseptit
Advertising information
Sitruuna-lakritsikääretorttu
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl lakritsihippuja/-strösseleitä
Täyte (kiisseli):
1 dl vettä
1 dl sokeria
1-2 munankeltuaista
1,5 rkl vehnäjauhoja
20 g margariinia
1 sitruunan raastettu kuori ja -mehu
sekä 2 Iso Pepe- sitruuna-lakritsia
+ 2 dl kuohukermaa tai Flora vispiä tms.
Lakritsihippuja kumottavalle leivinpaperille
Vatkaa
munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet,
sekä lakritsihiput. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle
uunipellille, paista 225-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy leivinpaperille, jolle on ripoteltu lakritsihippuja tai strösseleitä.
Mittaa
kiisselin ainekset kattilaan ja keitä niistä sakea kiisseli, anna
jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja paloittele sitruuna-lakritsit.
Sekoita jäähtyneen kiisselin joukkoon lakupalat ja kermavaahto. Levitä täyte torttulevylle ja kääri rullalle. Nosta kylmään.