Kalaa laudalla
Uusimmat reseptit
Advertising information
Planking on Pohjois-Amerikassa suosittu ruoanlaittopa, jossa ruokaa grillataan laudan päällä.
Planking-ruoanlaitossa ei käytetä öljyä eikä eloperäisiä rasvoja, vaan ruoka kypsyy omassa nesteessään.
Kypsennystapa on peräisin jo muinaisilta ajoilta, jolloin intiaanit kypsensivät ruoan jättituijasta valmistetun laudan päällä.
Turkulainen ravintola-alan ammattilainen tuo maahan jättituijasta ja valkotammesta valmistettuja lautoja.
Laudalla voi kypsentää niin kalaa, lihaa, broileria kuin kasviksiakin.
Jättituija-lautaa voi käyttää myös uunissa.
Laudan käyttöikä on 2-3 kertaa. Käyttökertojen välillä lauta pestään miedolla pesuainevedellä käsin.
Käytöstä poistetun laudan voi vuolla savustuslastuiksi.
Valmistin laudalla lohta, josta tuli aivan uskomattoman herkullista.
Grillistä tulvi ihana savun tuoksu kypsennysvaiheessa.
Uskallan väittää, että tämä oli kesän herkullisin ateria, kaikessa yksinkertaisuudessaan!
Kalaa laudalla
Jättituijasta valmistettu lauta
lohifilee
Santa Marian Smoked Sea Salt -suolaa
Liota lautaa vedessä painon alla vähintään kaksi tuntia, mielellään yli yön.
Laita lauta kuumaan kaasu- tai hiiligrilliin ja kuumenna kannen alla noin 5 minuuttia.
Nosta savusuolalla maustetut kalapalat tai kalafilee laudalle.
Tiputa lämpöä hieman täystehosta ja sulje grillin kansi.
Älä kurkistele grilliin kesken kypsennyksen, sillä kun grilli haukkaa happea, saattaa lauta syttyä palamaan.
Varaa tätä varten sumutinpulloon vettä, jolla voit sammuttaa mahdolliset liekit.
Grillaa 15 minuuttia, tarkista että kala on kypsää.
Tarjoa lisäksi uusia perunoita ja höyrytettyä tai kevyesti keitettyä, suolalla maustettua fenkolia.
Ruoka ei kaipaa kastiketta. Voit nostaa nokareen voita kuumien perunoiden päälle.
Lisätietoja laudasta saat täältä.