Metsästäjän pihvi ja lämmin pekoni-perunasalaatti

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

17 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • korppujauho
  • vesi
  • sipuli
  • kananmuna
  • jauheliha
  • suola
  • pippurisekoitus
  • paprikajauhe
  • rasva
  • herkkusieni
  • sipuli
  • flora fraiche
  • valkosipulinkynsi
  • keräsalaatti
  • jääsalaatti
  • peruna
  • pekoni
  • kevätsipuli
  • purjo
  • persilja
  • valkoviinietikka
  • oliiviöljy
  • mustapippuri
  • sinappi
  • sokeri

Metsästäjän pihvi ja lämmin pekoni-perunasalaatti

Pihvit:

1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
1 sipuli silppuna
1 muna
400 g jauhelihaa
suolaa
pippurisekoitusta
pinnalle paprikajauhetta

Anna korppujauhojen turvota hetki vedessä. Lisää murekemassan muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Tee taikinasta pieniä pihvejä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai paista pannussa kuumassa rasvassa. Ripottele paistoa ennen pihvien pinnalle hieman paprikajauhetta. Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Voit lisätä mureketaikinaan silputtuja sieniä.

Sienikastike:

rasvaa paistamiseen
n. 100 g herkkusieniä viipaloituna
1 sipuli silppuna
250 g Flora fraichea
2 valkosipulinkynttä

Kääntele sipulisilppua ja sieniviipaleita kuumassa pannussa rasvassa, kunnes sienistä irtoava neste alkaa haihtua. Lisää joukkoon Flora fraiche ja valkosipulimurska, kuumenna.

Lämmin pekoni-perunasalaatti:
(Pirkan ohje) (4 annosta, á 210 g)

1 pieni rapea keräsalaatti tai ruukku jääsalaattia
n. 8 keskikokoista keitettyä perunaa
1 ps (170 g) amerikanpekonia
2 – 3 kevätsipulia tai pieni purjo
1/2 – 1 dl hienonnettua persiljaa

Kastike:

2 rkl valkoviinietikkaa
3 – 4 rkl oliiviöljyä
1/2 tl mustapippuria
1 rkl sinappia
1 tl sokeria

Kuori ja kuutioi perunat. Suikaloi pekoni ja hienonna sipulit. Sekoita kastikeainekset.

Ruskista pekonisuikaleet pannulla ja pekonista irronneessa rasvassa perunakuutiot sekä hienonnettu sipuli.

Levitä suikaloitu salaatti vadille ja päälle kuuma pekoni-perunaseos.

Ripottele pinnalle persiljaa. Kaada joukkoon kastike. Tarjoa lämpimänä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä