Lindströminpihvit
- 15 min Työaika
- 25 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Lindströminpihvit on jo vuosia ollut meidän perheen suosikkiruoka. Pihveihin on ollut tapana laittaa raastettua, raakaa perunaa, mutta sen voi jättää poiskin. Kaprismarjat ovat myös makuasia. Mikäli niistä ei pidä, niitäkään ei ole taikinaan pakko laittaa. Vaalean leivän voi korvata korppujauhoilla tai couscousilla.
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- 3-4 vaaleaa leipäviipaletta
- 1 dl kermaa
- 1 dl etikkapunajuurilientä
- 2 punasipulia
- 750 g jauhelihaa
- 2 kananmunaa
- suolaa
- mustapippuria
- timjamia
- 300 g punajuuria
- 3 tl kaprismarjoja
- margariinia TAI
- voita (vaihtoehto)
Lisäksi:
- 1 rkl öljyä
- 3-4 sipulia
- suolaa
- 1 tl sokeria
- 1-2 dl vettä
Valmistusohje
- Poista leipäviipaleista reunat, murusta leivät kulhoon.
- Lisää joukkoon kermaa ja punajuurilientä, anna turvota muutama minuutti.
- Silppua joukkoon sipuli.
- Lisää jauheliha ja munat, mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja hienonnetuilla kaprismarjoilla.
- Sekoita joukkoon raastetut tai veitsellä pieneksi hienonnetut punajuuret.
- Sekoita mureketaikina tasaiseksi.
- Muotoile pieniksi pihveiksi, paista kuumassa pannussa rasvassa molemmin puolin kypsiksi.
- Tarjoa lisäksi haudutettua sipulia.
- Leikkaa kuoritut sipulit renkaiksi.
- Kuumenna rasva pannussa.
- Paista sipulirenkaita hetki pannussa sokerin kanssa, lisää 1-2 dl vettä.
- Hauduta kannen alla muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla.
- Tarjoa lidströminpihvit perunasoseen kanssa.